Kick­starter

Wil je een vliegende start maken met Instant Magazine?

Met onze Kickstarter helpen we je in 7 stappen aan een awesome publicatie.

Onze professionals zullen de complete creatie van jouw eerste digitale publicatie voor hun rekening nemen. Denk aan tips voor het verzamelen van content, uitleg over onze editor, de initiële opmaak van je eerste publicatie, een check voor het publiceren, tips over distributie en een duidelijke analyse van de statistieken.


Vervolgens verzorgen ze bij jou op locatie een uitgebreide training, waardoor je de kennis bezit om aan de slag te gaan met een even mooie tweede publicatie.


Kortom; alle ingredienten om jouw publicatie tot een succes te maken.

1

Het inrichten van je account

In deze sessie gaan we aan de slag met het inrichten van het account. Denk aan:


  • Het aanmaken van gebruikers en hun rechten
  • Het instellen van huisstijlelementen zoals lettertypes, logo's en kleuren
  • Het inrichten van jullie media library

2

Onboarding sessie met onze Customer Success Manager

Onze Customer Success Managers zijn experts op het gebied van digitale publicaties. Tijdens de onboarding sessie beantwoord je samen een aantal belangrijke vragen. Wat is het doel van je publicatie? Wat is de plaats van de publicatie in je communicatiemix? Wat wordt de bladformule? Welke kanalen kies je voor verspreiding? Wanneer is de publicatie een succes?


In een online sessie van 30 minuten helpen we je met het scherp stellen van het doel van jouw publicatie en bepalen we de KPI’s. Na de sessie krijg je van ons een overzichtelijk document gebaseerd op jouw input en onze ervaring.

3

Vormgeving van de eerste publicatie, max. 8 pagina's

Onze designers ontwikkelen jouw eerste publicatie, in lijn met jullie huisstijl . We zorgen ervoor dat voor elk type content verschillende pagina's beschikbaar zijn, zoals covers, index pagina's, long reads, video templates, etc. Deze publicatie kun je gebruiken als mal voor je toekomstige edities. Meer pagina's is mogelijk tegen meerprijs.

4

Publicatie check voor livegang

Je publicatie is af, alle content staat erin en je bent klaar om ‘live’ te gaan. Maar werken alle links wel? Is de weergave op mobile devices gecheckt? Heb je een UA-code ingevuld?


Wij lopen je publicatie helemaal door zodat je met een gerust hart op ‘publiceren’ kunt drukken ;-).

5

Distributiesessie

Je publicatie staat online! Maar hier begint het pas. In een distributiesessie maken we samen een plan voor de verspreiding en helpen we je om zoveel mogelijk bezoekers te krijgen. Denk aan verspreiding via e-mail, social media, maar ook via je website of zelfs met QR codes en e-mailhandtekeningen.

6

Analyse na livegang

Na een maand wil je natuurlijk weten hoe je digitale publicatie heeft gepresteerd. We helpen je graag met een rapportage over het lezersgedrag. In deze analyse geven we je het volgende terug:


  • Aantal (unieke) bezoekers
  • Paginastatistieken
  • Tijd in publicatie
  • Belangrijkste plekken waar bezoekers jouw publicatie verlaten
  • Belangrijkste verwijzende kanalen
  • Meest geklikte links


Bovendien krijg je van ons optimalisatie tips voor de volgende publicatie én een overzicht waarin we deze meetpunten overzichtelijk voor je hebben neergezet zodat je de volgende publicatie eventueel zelf kunt analyseren.

7

Trainingsessie

Tijdens de trainingsessie helpen we je in 2,5 uur met het opzetten én vormgeven van je eerste digitale publicatie. Je leert alles over het instellen van het design met eigen fonts en kleuren, maar ook over responsive fotografie en het vormgeven van de pagina’s. Ook het configureren van je eigen domein en de koppeling met Google Analytics komen aan bod.


De training kan plaatsvinden op locatie (tegen een reiskostenvergoeding van € 0,35/km vanuit Amsterdam) of digitaal.

Enthousiast geworden?